Μαύρη σοκολάτα & μους δαμάσκηνου
Συστατικά
410 γρ. Δαμάσκηνα μουλιασμένα σε χυμό μύλου
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% στερεά κακάο), σπασμένα σε κομμάτια
τριμμένο ξύσμα ½ πορτοκαλιού
300γρ φυσικό γιαούρτι ελληνικού τύπου
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ 1
Στραγγίστε και κρατήστε το χυμό από τα δαμάσκηνα. Βάλτε τα δαμάσκηνα με το χυμό μήλου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ (δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 100 ml χυμός). Προσθέστε το κονιάκ, εάν το χρησιμοποιείτε, στη συνέχεια επεξεργαστείτε τα φρούτα σε έναν πουρέ.
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα στο High για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Χωρίστε το γιαούρτι ανάμεσα σε δύο μπολ και ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα από αυτά.
ΒΗΜΑ 3
Στρώστε εναλλακτικές κουταλιές από τα τρία μείγματα σε τέσσερα πιατάκια επιδόρπιο, ξεκινώντας με μια στρώση πουρέ δαμάσκηνου, στη συνέχεια φυσικό γιαούρτι και στη συνέχεια το μείγμα γιαουρτιού σοκολάτας. Ολοκληρώστε με πουρέ δαμάσκηνου και συμπληρώστε αυτό με φυσικό γιαούρτι. Αν σας αρέσει ένα μαρμάρινο εφέ, περιστρέψτε τα στρώματα μαζί χρησιμοποιώντας ένα σουβλάκι.
ΒΗΜΑ 4
Ψύξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε και στη συνέχεια σκορπίστε πάνω από τα φιστίκια για να διακοσμήσετε.