Τάρτα σοκολάτας με δαμάσκηνα

Συστατικά

250 γραμμάρια δαμάσκηνα, κομμένα στη μέση

4 κουταλιές της σούπας κονιάκ

25 γρ σκόνη κακάο

100 γραμμάρια σοκολάτα σε κομμάτια

50 γρ βούτυρο

175 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

4 μεγάλα ασπράδια αυγών

85 γρ αλεύρι σκέτο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Sαντιγί ή κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1
Βάζουμε τα δαμάσκηνα και το κονιάκ σε ένα μικρό μπολ και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κονιάκ.


ΒΗΜΑ 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ 23 εκ. Βάλτε το κακάο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και 140g/5oz της ζάχαρης σε ένα τηγάνι, προσθέστε 100ml/31⁄2fl oz ζεστό νερό και ζεστάνετε απαλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.


ΒΗΜΑ 3
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια χτυπάμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την κανέλα και διπλώνουμε απαλά με ένα μεταλλικό κουτάλι, μέχρι να ενωθούν σχεδόν. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και διπλώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

ΒΗΜΑ 4
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και αραδιάζουμε τα δαμάσκηνα από πάνω. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο μπράντι και ψήστε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει. Σερβίρετε με κρέμα ή κρέμα γάλακτος.