Χοιρινό κοκκινιστό με δαμάσκηνα

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

600 γραμμάρια χοιρινού ώμου, κομμένα σε χοντρά κομμάτια 5 εκατοστών

Λίγο βούτυρο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

2 μεγάλα ποτήρια φρουτώδες ροζέ ή λευκό κρασί

300 ml ζωμό κοτόπουλου

140 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα (περίπου 12)

μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε το χοιρινό, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει παντού, περίπου 10 λεπτά. Χρειάζεστε άφθονο χώρο στο τηγάνι, οπότε μαγειρέψτε σε 2 παρτίδες εάν το κρέας αρχίσει να αχνίζει. Αφαιρέστε από το τηγάνι σε ένα πιάτο. Ρίξτε τυχόν καμένα κομμάτια, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και μαγειρέψτε το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

ΒΗΜΑ 2
Ανακατέψτε το αλεύρι, στη συνέχεια επιστρέψτε το χοιρινό και τους χυμούς στο τηγάνι. Περιχύνουμε με το κρασί και αρκετό ζωμό για να καλύψει το κρέας. Αφήνουμε να βράσει, σιγοβράζουμε, βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Συμπληρώστε τα δαμάσκηνα, συμπληρώστε με ζωμό ή νερό εάν το κρέας δεν είναι καλυμμένο και μαγειρέψτε 45 λεπτά περισσότερο, ακάλυπτο, μέχρι να μαλακώσει πραγματικά. Σερβίρετε πασπαλισμένο με μαϊντανό.