Cheesecake με μαρμελάδα δαμάσκηνο
Συστατικά
1 πακέτο Μπισκότα πτι-μπερ
3-4 κ.σ. Βούτυρο
1 βανίλια
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. ζάχαρη
250γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
Μαρμελάδα δαμάσκηνο (σπιτική ή του εμπορίου)
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ 1
Τρίβετε στο μπλέντερ χοντροκομμένα τα μπισκότα.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνετε το βούτυρο (να μη κάψει) και το ρίχνετε στα τριμμένα μπισκότα.
ΒΗΜΑ 3
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το λικέρ ή το κονιάκ.
ΒΗΜΑ 4
Ανακατεύετε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση και τα στρώνετε σε πυρέξ.
ΒΗΜΑ 5
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 6
Βγάζετε από τον φούρνο κι αφήνετε να κρυώσει καλά.
ΒΗΜΑ 7
Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, με την ζάχαρη, την βανίλια,το ξύσμα να γίνει πηκτή σαν σαντιγί,προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα,το λικέρ ή το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σφικτή κρέμα.
ΒΗΜΑ 8
Αφού έχει κρυώσει η βάση με τα μπισκότα , στρώνετε την κρέμα επάνω στη βάση με σπάτουλα ομοιόμορφα και από πάνω απλώνετε την μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κάποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
ΒΗΜΑ 9
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.