Cheesecake με μαρμελάδα δαμάσκηνο

Συστατικά

1 πακέτο ‏Μπισκότα πτι-μπερ

3-4 κ.σ. ‏Βούτυρο

1 ‏βανίλια

1 κ.γ. ‏ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ.γ. ‏ζάχαρη

250γρ. ‏κρέμα γάλακτος

250γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε

1 σφηνάκι ‏λικέρ ή κονιάκ

‏Μαρμελάδα δαμάσκηνο (σπιτική ή του εμπορίου)

 

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1
Τρίβετε στο μπλέντερ χοντροκομμένα τα μπισκότα.

ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνετε το βούτυρο (να μη κάψει) και το ρίχνετε στα τριμμένα μπισκότα.

ΒΗΜΑ 3
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το λικέρ ή το κονιάκ.

ΒΗΜΑ 4
Ανακατεύετε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση και τα στρώνετε σε πυρέξ.

ΒΗΜΑ 5
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 6
Βγάζετε από τον φούρνο κι αφήνετε να κρυώσει καλά.

ΒΗΜΑ 7
Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, με την ζάχαρη, την βανίλια,το ξύσμα να γίνει πηκτή σαν σαντιγί,προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα,το λικέρ ή το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σφικτή κρέμα.

ΒΗΜΑ 8
Αφού έχει κρυώσει η βάση με τα μπισκότα , στρώνετε την κρέμα επάνω στη βάση  με σπάτουλα ομοιόμορφα και από πάνω απλώνετε την μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κάποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

ΒΗΜΑ 9
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.