Οφέλη για την υγεία από τα δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα είναι εξαιρετικά θρεπτικά, με πολλά οφέλη για την υγεία.

Περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα καθώς και φυτικές ίνες και
αντιοξειδωτικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υγεία σας.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και είναι ευεργετικά για τα οστά.

Οφέλη για την υγεία από τα δαμάσκηνα:

ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Τα δαμάσκηνα περιέχουν πάνω από 15 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Τα δαμάσκηνα βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα δαμάσκηνα περιέχουν διπλάσια ποσότητα πολυφαινόλης που είναι τα πιο κοινά διατροφικά αντιοξειδωτικά.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΚΑΚ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, εφόσον δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, μπορούν να αποτελέσουν ένα ευχάριστο σνακ για διαβητικούς. Περιέχουν περισσότερες ίνες και σε συνδυασμό με τις λιγότερες θερμίδες και σάκχαρα, προτιμώνται πιο εύκολα.

ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση δαμάσκηνου με μειωμένο κίνδυνο εξουθενωτικών παθήσεων των οστών, όπως η οστεοπόρωση και η οστεοπενία, που χαρακτηρίζονται από χαμηλή οστική πυκνότητα.

ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Τα δαμάσκηνα μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ

Τα δαμάσκηνα είναι πολύ εύκολο να τα προσθέσετε στη διατροφή σας. Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά σημεία πώλησης και έχουν υπέροχη γεύση σε πολλούς τύπους συνταγών.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε συντονισμένοι για να λαμβάνετε νέα και προσφορές της εταιρείας μας.