Λικέρ δαμάσκηνο

Συστατικά

1 κιλό ‏δαμάσκηνα

1 κιλό ‏ζάχαρη

1 λίτρο ‏κονιάκ ή τσίπουρο

3 καρφάκια ‏γαρίφαλο

2 μπαστούνια ‏κανέλα

 

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1
Καθαρίζετε τα δαμάσκηνα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα δύο.

 

ΒΗΜΑ 2
Σε μια καράφα ή ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζετε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή τσίπουρο, τα καρφάκια γαρίφαλο και τα μπαστούνια κανέλας.

 

ΒΗΜΑ 3
Κλείνετε το σκεύος και το αφήνετε στον ήλιο για 30 έως 50 ημέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μία φορά την εβδομάδα το ανακινείτε, έτσι ώστε τα υλικά να ανακατεύονται καλά.

 

ΒΗΜΑ 4
Μόλις το ποτό σας είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού, ανακινείτε και σουρώνετε το λικέρ. Το φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

 

TIPS

 

Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα. Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.

Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.